UŞAK / MERKEZ - Karacahisar Ortaokulu

Kas

24 Kasım öğretmenler günü okulumuzda kutlandı. Öğretmenlerimizin kahvaltı programıyla başlayan güne öğrencilerimizin hazırladıkları programla devam edildi. Bu özel günde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göçmüş tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı. Öğrencilerimiz bahçelerinde yetiştirdikleri çiçekleriyle Atatürk büstünü süslediler.Okul idaresi, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen program ilgiyle izlendi.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla Deprem ve Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Bina tahliye tatbikatında öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı. Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız başarıyla gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizle birlikte Codeweek 2023 kapsamında "Cumhuriyetimizin 100.Yılı " temasıyla kodlama etkinlikleri başladı.

Öğrencilerimiz online Blok Tabanlı Kodlama uygulaması olan Kodla Büyü platformu üzerinden kodlama haftasına özel oluşturulan 40 bölümlük kodlama etkinliklerini severek yapmaya başladılar.

Öğrencilerimiz blok tabanlı kodlama araçlarının nasıl kullanıldığı, sürükle bırak yöntemi ile nasıl kodlama yapıldığı verilen örnek problemler üzerinden yapılarak temel algoritma becerileri kazandırılacak.

May

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından okulumuzda tiyatro gösterisi düzenlendi.Öğrencilerize tiyatro gösterisinin yanında ayrıca ebru sanatı ve bilimsel etkinliklerin yer aldığı gösteri sunuldu.Öğrencilerimiz yapılan etkinliklerle hoşça vakit geçirdiler.Etkinlikler sonunda öğrencilerimize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hediyeleri verildi. Öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çalışma ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı yapıldı.

May

Okul Temelli Mesleki Gelişim Projesi kapsamında Öğretmenlerimize Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Sercan ÜNAL tarafından bir önceki eğitimin devamı niteliğinde "Eğitimde Web 2.0 Araçları Kullanımı Semineri-2" eğitimi verildi.

Nis

8.Sınıf Öğrencilerimize yönelik meslek lisesinde farklı alanlarda görev yapan öğretmenler tarafından okul ve meslek tanıtımı yapıldı.

Nis

"Eğitimde Web 2.0 Araçları Kullanımı Semineri-1" eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri 16.03.2023 Perşembe günü 10:30-11:30 saatleri arasında okulumuz taşımalı eğitim servis araçları ile

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 06.10.2023 tarih ve 60152653 sayılı yazısı gereğince "Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü"ne

ziyaret etkinliği düzenlenmiştir. İlgilerinden dolayı Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz.

Mrt

Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine çağrı merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimize acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda birden çok numara yerine tek bir numarayı ( 112 ) aramaları gerektiği belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardırdan öğrencilerimize "Acil Durum Klavuzu" ve broşürler dağıtıldı.

Okulumuza gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ekibine teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 102.yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda kutlama programı düzenlendi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif ERSOY'u  ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

Okulumuzda okul müdürü olarak görev yapan Celal ATILMAZ ;  uzun yıllardır hizmet verdiği çalışma hayatını geride bırakarak emekliye ayrıldı. Öğretmen ve Öğrencilerimiz tarafından Değerli Müdürümüze veda etkinliği düzenlendi. Ülkemizin bir çok şehrinde  öğretmen ve idareci olarak eğitim ve öğretime katkılarda bulunan Okul Müdürümüze iyi ve sağlıklı bir emeklilik geçirmesi dilekleri ile okulumuza sunduğu katkılarından ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.